Med tilläggsmodulen shop-in-shop för E37 system kan du i administrationsverktyget ha flera underwebbplatser med olika domännamn som använder samma artikelregister.
Allmänna egenskaper hos shop-in-shop-modulen
- En administrativ inloggning, flera butiker med olika domännamn utåt.
- Möjlighet till olika design och grafiskt gränssnitt samt olika navigationsmenyer och innehållssidor per shop-in-shop.
- Artikelregister med produktinformation och bilder delas mellan butikerna (synkas från samma företags-/artikelregister i affärssystemet).
Om du vill visa olika artiklar på olika webbplatser så kan du under Kontrollpanelen -> Webbplats -> Allmänt -> Speciell rotvarugrupp välja en specifik varugrupp som kopplas till en webbplats. Status för Rotvarugruppen sätts då typiskt som Dold. Rotvarugruppen och alla varugrupper under den visas då ändå på webbplatsen med denna satt som Speciell rotvarugrupp som om de inte hade sin status satt till Dold. På så vis kan olika webbplatser få helt olika varugruppsträd trots att de använder samma artikelregister. - Exempel på inställningar som kan göras unikt per shop-in-shop:
- Möjlighet till olika lagersaldologik, inloggningskrav och synligt delsortiment (styrs via koppling av varje shop-in-shop till gren av varugruppsträdet).
- Aktivering av olika språk och länder, med koppling till olika standardprislistor från affärssystemet.
- Möjlighet till olika betalsätt och leveranssätt med egna avgifter och fraktkostnader.
- Möjlighet att sätta en annan standardprislista genom att skapa en webbplatsspecifik landgrupp för denna shop-in-shop.
- Möjlighet att anpassa kassans formulär.
Separat prislista eller eget varugruppsträd?
Huvudsyftet med en separat prislista för en shop är att kunna presentera andra priser för samma artikel. En separat prislista kan dock även användas för att styra vilka artiklar som ska synas shopen om båda shopar ska ha samma varugruppsträd.
Ex. shop 1 och shop 2 har samma varugruppsträd, men i shop 2 ska enbart artikel A synas och ej artikel B och C som även syns i shop 1. För att uppnå det ska artikel A även vara med i prislistan för shop 2, men artikel B och C ska endast vara med i prislistan för shop 1.
Ska båda shopar ha ett eget varugruppsträd (genom att den ena shopen har en specifik rotvarugrupp), går det att styra vilka artiklar som syns genom att placera/ej placera relevanta artiklar i respektive varugruppsträd.
Att välja vilken underwebbplats du arbetar med
Högst upp till höger i adminsystemet får du när du har shop-in-shop en listruta där du kan välja vilken webbplats du vill arbeta med.
Så här skulle det kunna se ut om vår demoshop expanderade och även skaffade en egen domän för återförsäljare och ytterligare en ny domän för den norska marknaden av demoprodukter.
Vad påverkar för en enskild webbplats och vad påverkar alla mina webbplatser?
När du arbetar med underwebbplatser är det viktigt att veta vad som påverkar endast den aktiva underwebbplatsen och vad som är globalt och därför påverkar alla dina webbplatser.
Kontrollpanelen
För valen under Kontrollpanelen gäller följande: Valen under rubriken Webbplats påverkar endast den valda webbplatsen. Komponenter som läggs in under Skript och taggar påverkar endast de webbplatser som bockas för i rutan Aktiverad i webbplatser för varje komponent.
Övriga val påverkar alla dina webbplatser. Notera särskilt att inställningar under Systemtexter alltså är globala.
E-handel
Under menyvalet E-handel i vänstermenyn är alla val globala och rör alla dina webbplatser. Dock kan du göra inställningar under Landgrupper för att sätta en landgrupp som specifik för vissa webbplatser. Leveranssätt, Betalsätt och Kassaformulär som endast använder dessa landgrupper kan på så vis även bli webbplatsspecifika.
Webbplats
Under menyvalet Webbplats så är valet Sidor helt webbplatsspecifikt och gäller endast för den webbshop du för stunden arbetar med.
Valen för Widgets, Menyer och Innehållselement är också webbplatsspecifika, men namnen på widgethållare, menyer, kategorier för innehållselement skapade i någon webbplats kommer att synas oavsett vilken webbplats du arbetar med. Notera dock att det bara är namnen på dessa som delas, innehållet i dem kommer per default vara tomt och kan ändras till att vara olika på olika webbplatser. Detta då olika underwebbplatser ofta delar layout med varandra och detta då sparar arbete genom att inte behöva kolla upp vad de för layouten skapade elementen heter och skapa dem på nytt.
Filerna du laddar upp till Filarean är globala och kan användas av alla dina webbplatser.
Synkronisering
Synkaktiviteter gäller för alla dina webbplatser eftersom de delar artikelregister.
Underhåll
Alla val under menyvalet Underhåll gäller för alla dina webbplatser.
Snabblänkar
Länken Generera om sökdata under Snabblänkar gäller för alla dina webbplatser.
Kopiera en innehållssida från en webbplats till en annan
Om du vill kopiera sida ifrån en webbplats till en annan, se guiden Hur kopierar jag en innehållssida?
Kommentarer
0 kommentarer
Artikeln är stängd för kommentarer.